MANYETİK TAHRİKLİ POMPALAR VE AVANTAJLARI

Manyetik tahrikli (salmastrasız) santrifüj pompalarda, akışkan kapalı bir hazne içerisinde hapsolmakta ve pompa sıfır kaçakla çalışmaktadır. Bu pompalar, işletmelerde özellikle kıymetli ve/veya tehlikeli kimyasalların transferinde yoğun olarak tercih edilmektedir.

Bu pompaların en önemli avantajı; agresif ve tehlikeli kimyasalların sebep olduğu salmastra kaçaklarının önüne geçmesidir. Bu sayede tehlikeli kimyasalların ortama ve kişilere zarar vermesi önlenmektedir.

blogimg tpm min

Motor veya tahrik ünitesinden pompa miline döndürme momenti, manyetik kuvvetlerle aktarılır. Mekanik temas veya hidrolik bir güç iletimi söz konusu değildir. Kullanılan güçlü mıknatıslar genelde neodymium üretilir. Kimya endüstrisinden, nükleer güç santrallerinde ve akışkanın çevreyle etkileşime girmesi istenmeyen farklı tesislerde yoğun olarak tercih edilmektedir. Radyoaktif soğutucular, aşırı korozif akışkanlar, hidrokarbonlar gibi yüksek tehlikeli olarak nitelendirilen akışkanlarla kullanılır.

Enerji maliyetlerinin oldukça önem kazandığı bu günlerde, Manyetik Tahrikli Pompalar; kimya sanayinde yoğun olarak kullanılan Hava ile Çalışan Çift Diyaframlı Pompalar yerine süratle ikame edilmektedir. Bilindiği gibi; aynı debi ve basıncı sağlamak için gerekli olan hava sarfiyatının maliyeti, elektrik motorlarına göre 6-7 kat daha yüksektir.

Basıncın çok yüksek olmadığı (max. 6 bar) birçok uygulama için Polypropylene ve PVDF gövdeli plastik pompalar oldukça ekonomik olmaktadır. Bu iki gövde seçeneği için de hem kendinden emişli olan hem de kendinden emişli olmayan farklı bağlantı seçenekleriyle (BSP, Flanşlı, Union) pompa modelleri bulunmaktadır.

Basıncın 6 bardan daha yüksek olduğu uygulamalarda da içi ETFE kaplı, özel boyalı döküm gövdeli manyetik tahrikli (salmastrasız) pompalar kullanılmaktadır.

Manyetik tahrikli santrifüj pompalar ile ilgili teknik bilgi ve broşürlere aşağıdaki butondan ulaşabilir, ayrıntılı bilgi için firmamızla irtibata geçebilirsiniz.

Teklif Al