Gres & Sıvı Yağ Pompaları

Bilindiği gibi; piyasada yoğun olarak kullanılan gres pompaları, varil dolu iken başarı ile çalışmakta ancak varil boşalmaya başladıkça gres iki tarafta toplanıp pompanın ağzına gelmediğinden dolayı pompa hava emmekte ve kenarlarda çok miktarda gres kalmaktadır. Bu kalan gresi varilden boşaltmak için pompa çıkarılmakta ve elle boşaltma işlemi yapılmaktadır. Bu durumda çalışanlar için hem ikinci bir iş ortaya çıkmakta hem de gresin boşalması sırasında dış ortamla kontaminasyon oluşmaktadır.

ASSALUB ve ABNOX Gres Pompaları’nı direk varilinizin ya da kovanızın üzerine yerleştirerek kullanabileceğiniz için ayrıca bir dolum işlemi yapılmasına gerek kalmamaktadır.

1:3, 1:6, 1:10, 1:25, 1:50 ve 1:65 gibi farklı piston oranları ile ASSALUB ve ABNOX Gres Pompaları, sıyırıcı plaka gresin üzerine oturacak ve arada hava kalmayacak şekilde yerleştirilir ve varil veya teneke boşaldıkça aşağıya doğru iner.

Aşağıdaki resimlerden de görüldüğü üzere varilin veya tenekelerin %99′ a yakın bir kısmı tamamen boşaltmaktadır. Bu sayede ikinci bir işçiliğe gerek kalmamakta ve gresin temiz kalması sağlanmaktadır.

Bu ürünlerle ilgili daha detaylı bilgiye, kataloğumuza tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Sürekli dönen ve sürtünen, rulman gibi çeşitli ekipmanlarda meydana gelen arızaların büyük bir kısmı uygun olmayan ya da zayıf yağlamaya bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Gres ekipmanların sağlıklı bir şekilde çalışmasında önemli bir rol oynar. Bu nedenle her tür ekipmanın bakımının sağlanmasında önemli bir rol oynar. Fiziksel farklılıklarına karşın yağlarda ve greslerde ortak bileşenler vardır. Gresi yağdan ayıran en büyük fark kıvamlaştırıcısı olarak kabul edilir. Gres, kalınlaştırılmış bir yağ olmakla birlikte daha kalın bir yağ değildir. 

Gres yağı hem makine parçalarında hem de dişlilerinde kullanılan bir yağ çeşidi olma özelliğine sahiptir. Uzun süredir kullanılmakta olan gres yağı yağ katkıları içinde değerlendirilmekte olup ısıyla birlikte doyma noktasına erişir. Eriyerek sıvı hale gelen gres yağı mekanik aksamlarda kullanılmaktadır. Gres yağının içinde çoğunlukla mineral yağ ile sabun emülsiyonu yer almaktadır. Gres yağı aynı zamanda araçlarda mekanik aksamın temizlenmesine yardımcı olan bir yağ türü olma özelliğine sahiptir. Gres yağı özel bileşenleri ve koruyuculuğu sayesinde parçaların daha uzun süre ve sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.

Gres yağının son derece geniş bir kullanım alanı vardır. Gres yağının başlıca kullanım alanları arasında ilk sırada uzun süreli ve aralıklarla depolama faaliyetlerinde kullanılmakta olan makineler ile ekipmanların yağlanması gelir. Yüksek basınçta, sıcaklıkta ve ağır koşullarda çalışan makineler ile ekipmanların yağlanmasında gres yağından faydalanılabilir. Gres yağı buna ek olarak elektrik motorları ve dişli kutuları gibi ekipmanlarda sızdırmazlık sağlanması amacıyla kullanılmaktadır. Kalın filmler kurudukları ve daha önce yağlanmış ve aşınmış bileşenlerin yağlanmasında gresi yağı kullanılabilir.

Gres metalin metalle temasının önlenmesi ve ekipmanların aşınmaya karşı korunması amacıyla kullanılır. Ağır yüklere dayanan ya da dikey olarak hareket eden bileşenlerde tipik olarak gres yağı kullanılması ihtiyacı vardır. Gres yağı yeri kalacak ve tekerlek yatakları gibi çeşitli bileşenler arasında çok daha uzun süreli bir bariyer sağlanması amacıyla tasarlanmıştır. Bu kapsamda gres yağı mükemmel bir sızdırmazlık görevi üstlenir. Elemanlara maruz kalan parçalar, ekipmanları kirletebilecek zararlı kirleticileri dışarı atarak maksimum performans ve minimum arıza süresi sağlar.

Gres yağlarının viskozite ve bileşime göre çok çeşitli türleri bulunur. Kullanılacak gres türü gresle temas eden yüzeylerin malzemesi ve önlenen sürtünme tipine bağlı olarak seçilmelidir. Gres yağlama fiyatları da bu etkenlerin her biri göz önünde bulundurularak değerlendirilir. Uygun gres pompalarıyla gresin uygulanması çok daha kolay olur. Ayrıca kullanım alanına uygun özelliklere sahip yardımcı araçlar kullanılarak gres yağlama yapıldığında gres yağının israf olması gibi istenmeyen durumlar da önlenebilir.

Gres yağlama aralıklı olarak ya da uzun süre depoda kullanılan ekipmanlar ile makinelerin yağlanmasında, yüksek sıcaklık, basınç ve şok yük gibi aşırı koşullarda kullanılan makine ve ekipmanların yağlanmasında kullanılabilir. Bunun nedeni gres yağının daha kalın film yastıkları sağlama özelliğidir. Sık yağlama için erişilemeyen makinelerde gres yağlama tercih edilir. Yüksek kaliteli gresler, bileşenleri sık sık yenileme yapmadan uzun süre yağlayabilmekte ve örneğin elektrik motorları ve dişli kutuları gibi ömür boyu sızdırmaz uygulamalarda kullanılmaktadır. Gerektiğinde gres tabancası ile tatbik edilmesi mümkündür.

gress-sivi-yaglari

Assalub Gres Boşaltma Videosu

Çalışma Saatlerimiz

Pazartesi: 09:00 – 18:00

Salı: 09:00 – 18:00

Çarşamba: 09:00 – 18:00

Perşembe: 09:00 – 18:00

Cuma: 09:00 – 18:00

Cumartesi: Kapalı

Pazar: Kapalı

Google Yorumlar

Hüseyin KORUCUOĞLU
Hüseyin KORUCUOĞLU
2023-10-05
Profesyonel kurumsal firma teşekkürler
Ali Acar
Ali Acar
2023-01-11
İnsanlar iyiler alakadar hep yardımcı olmaya çalışıyorlar
Muharrem Korkmaz
Muharrem Korkmaz
2022-10-19
sosyal iliskileri iyi musterilerle
Aziz CEYLAN
Aziz CEYLAN
2021-11-17
Profesyonel ekip

Teklif Al