Manyetik Tahrikli Pompalar

Salmastrasız Çözüm, Sıfır Kaçak ve Güvenli Transfer

Manyetik tahrikli (salmastrasız) santrifüj pompalarda, akışkan kapalı bir hazne içerisinde hapsolmakta ve pompa sıfır kaçakla çalışmaktadır. Bu pompalar, işletmelerde özellikle kıymetli ve/veya tehlikeli kimyasalların transferinde yoğun olarak tercih edilmektedir.

Bu pompaların en önemli avantajı; agresif ve tehlikeli kimyasalların sebep olduğu salmastra kaçaklarının önüne geçmesidir. Bu sayede tehlikeli kimyasalların ortama ve kişilere zarar vermesi önlenmektedir.

Uygulamanın ihtiyacı olan basınca göre plastik (Polypropylene ya da PVDF) veya döküm gövdeli (içi ETFE kaplı) olarak tercih edilebilmektedir. Ayrıca kullanacağınız kimyasalınızın, malzeme uyumluluğuna buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Hem BSP dişli hem de flanş bağlantılı modeller stoklarımızda bulunmaktadır.

Yan tarafta bu pompalarla ilgili kataloğa ve performans eğrilerine ulaşabilirsiniz. Pompalarla ilgili detaylı teknik bilgi ve fiyat teklifi talepleriniz için firmamızla irtibata geçmeniz halinde, satış ekibimiz en kısa zamanda sizlere dönüş sağlayacaktır.

Aşağıdan bu kategorideki ürün gruplarımız hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Sıvıların bir yerden bir başka yere aktarılması, sirkülasyonu ya da filtrasyonu amacıyla kullanılan ve sıvıların türlerine göre farklı çeşitleri bulunan pompalara manyetik pompa adı verilmektedir. Pompalar temelde sıvıların kullanıldığı tüm alanlarda kendine yer bulmaktadır. Pompalanacak olan sıvıların tehlikeli kimyasallar olduğu durumlarda veya pompanın tamamen sıvının içinde kullanılacağı durumlarda manyetik pompa kullanımı ihtiyacı doğar.

Manyetizma esaslarına dayanan bir pompa türü olan manyetik kaplinli pompa temelde mekanik salmastra kullanımı olmaksızın zehirli ve diğer tehlikeli maddeler içeren sıvıların pompalanması amacıyla tasarlanmıştır.

Manyetik pompa asitler, su ve yağlar da dahil olmak üzere çeşitli sıvıların aktarılması için kullanılır. Manyetik pompalarda mekanik bir conta bulunmaz. Bu nedenle tıkanma kaynaklı olarak pompanın aşırı ısınması ya da tehlikeli kimyasal sızıntı gibi istenmeyen durumlarla karşılaşılması riski yoktur.

Manyetik pompalar mıknatısların ürettiği ve manyetik alanın desteklediği kapalı bir mahfazada bulunan dönen bir pervaneye sahiptir. Pervane dönünce pompanın muhafazasının içinden ve dışından sıvı besleyen kuvvet üretmektedir. Pompanın temel amacı sıvı içinde enerjinin ve hareketin korunmasını sağlamaktır.

Manyetik pompalar boya, yağ ve her tür kimyasalın, sülfürik, hidroklorik gibi asitlerin, özellikle sodyum hidroksit gibi bazlar ile korozif etkisiyle ön plana çıkan sıvıların aktarımında kullanılır. Ayrıca tehlikeli maddeleri taşıyan tankerlerin dolum ve boşaltım süreçlerinde manyetik pompalardan faydalanılır. Ultra saflık derecesi olan sıvıların kullanılmakta olduğu yerlerde sıvıların saflığının korunmasında manyetik pompaların önemli  faydası vardır.

 

Standart conta malzemelerinin aşınmasına sebep olması olası ya da conta yüzeyinde kristalize olabilecek sıvıların kullanıldığı uygulamalarda manyetik pompa kullanılması gerekliliği doğabilir. Nükleer tesislerde reaktör beslemesinin yapıldığı proseslerde de aynı şekilde manyetik pompa kullanımın ihtiyaç duyulmaktadır.

Manyetik pompalar temel manyetizma esasıyla çalışır. Elektromanyetik indükleme yasası dahilinde elektrik akımı manyetik alanla kuvvet oluşturmaktadır. Normal pompanın içinde meydana gelen kuvvet tahrik mekanizmasıyla beraber sıvı çarkının da dönmesini sağlamaktadır. Bununla birlikte sıvılar doğrudan çark içinden geçtiği için pompa içinde çeşitli sızdırmazlık elemanları kullanılmalıdır. Ancak manyetik pompa için bu tasarım kriteri geçerli olmaz. Sıvı çarkının dönüşü için gereken kuvvet doğruca manyetik alanla sağlandığı için aradaki tahrik elemanlarının kullanımı ortadan kalkmaktadır. Elektriğin üzerinden aktığı elemanlar kapalı bölgede muhafaza edilmektedir. Manyetik kuvvet ise sıvı çarkının döndüğü milin üzerinde bulunan mıknatıs aracılığıyla aktarılmaktadır.

Manyetik pompa fiyatları kullanım alanına ve amacına göre seçilmelidir. Manyetik pompaların fiyatları da pek çok ekipman gibi çeşitli etkenlere göre belirlenir. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta manyetik pompanın aktarımında kullanılacağı sıvının özelliklerine uygun olacak şekilde seçilmesidir. Ancak bu sayede manyetik pompa kullanımından optimum faydanın sağlanması mümkündür.

Manyetik pompalar, mıknatısların ürettiği, bir manyetik alan tarafından desteklenen kapalı bir mahfazada bulunan dönen bir pervaneye sahiptir. Kalıcı mıknatıslar pompanın tahrik tertibatına;  tahrik mıknatısı ise motorun çalıştırdığı ikinci bir şafta bağlanır. Motor açılınca mıknatısı geri çevirir, motor mıknatısından gelen manyetik kuvvet pervanedeki mıknatısı ve pervaneyi döndürür.

Manyetik pompa çeşitleri kimyasal maddelerin, asitlerin, bazların ve korozif etkisi olan sıvıların aktarılmasında kullanılır. Buna ek olarak tehlikeli maddelerin tankerlere doldurulmasına ve tankerlerin boşaltılmasında manyetik pompaların kullanımı uygundur. Nükleer tesislerde reaktör beslemelerinin söz konusu olduğu proseslerde de manyetik pompalar kullanılmaktadır.

PLASTİK GÖVDELİ POMPALAR

DÖKÜM GÖVDELİ POMPALAR

MANYETİK TAHRİKLİ POMPALAR BROŞÜRÜ

Manyetik pompalar, sıvıların bir yerden bir başka yere aktarılması ve sirkülasyonu için kullanılmakta olup pompaların kullanılan sıvılara göre farklı türleri vardır. Pompalar sıvıların kullanıldığı hemen her sürece dahildir. Pompalanacak olan sıvının tehlikeli, agresif, yanıcı ve parlayıcı bir kimyasal olduğu durumlarda manyetik pompa kullanılması gerekmektedir.

Manyetik Tahrikli Santrifüj ve Varil Pompaları Nedir?

Manyetik pompaların çalışma prensibi temel manyetizma esasına dayanır. Elektromanyetik indükleme yasası kapsamında elektrik akımı manyetik alan ile kuvvet oluşturur. Normal pompa içinde oluşan kuvvet, tahrik mekanizmasıyla birlikte sıvı çarkının dönmesini sağlar. Ancak sıvılar doğrudan çarkın içinden geçtiğinden pompa içinde bazı sızdırmazlık elemanlarının kullanılması gerekir. Bununla birlikte bu tasarım kriteri, manyetik pompa konusunda geçerli değildir. Bu pompalar, sıvı çarkının dönüşü için gereken kuvvet doğrudan manyetik alanla sağlandığından aradaki tahrik elemanlarının kullanımını ortadan kaldırır. Elektriğin üzerinden aktığı elemanlar tamamen kapalı bölgede muhafaza edilir. Manyetik kuvvet, sıvı çarkının döndüğü mil üstünde bulunan mıknatıs aracılığıyla aktarılır.

Akışkanların kapalı kaplardan transferinin sağlanması amacıyla tasarlanan uzun borulu pompalara varil pompası denilir. Transfer işlemi, akışkanın bulunduğu kapalı kaba pompa borusu daldırılarak yapılır. Varil pompaları ile diğer pompalar arasındaki en büyük fark varil pompası motorunun akışkan dışında kalması olarak tanımlanabilir.

Manyetik Tahrikli Santrifüj Pompaları Avantajları Nelerdir?

Manyetik pompa kullanmanın en önemli avantajı sızdırmazlık ekipmanlarına duyulan ihtiyacı ortadan kaldırmasıdır. Bu yüzden diğer pompalardaki gibi sızdırmazlık ekipmanlarının zamanla aşılması ya da tehlike oluşturması gibi durumlar söz konusu olmaz. Ayrıca bu tür ekipmanların kullanıldığı pompaların sürekli bakım işlemine ihtiyacı vardır. Çünkü parlayıcı, yanıcı, radyoaktif, toksik, insan sağlığına ya da çevreye zararlı kimyasalların kullanıldığı uygulamalarda ortaya çıkan en küçük sızıntılar dahi çok büyük tehlikelere yol açabilir. Manyetik pompa kullanılmasıyla bu tür risklerin hepsinin minimize edilmesi mümkündür. Manyetik pompaların kullanıldığı uygulamaların bakım maliyetleri düşük olduğu gibi bakım periyotları da uzundur. Bu nedenle manyetik pompalar normal şartlar altında herhangi bir tamir, bakım, onarım vs gerektirmeden uzun süre boyunca kullanılabilir. Buna bağlı olarak işletme maliyetleri düşürülebilmektedir. Ayrıca manyetik pompaların montaj işlemleri de diğer pek çok pompaya göre daha kolay ve hızlı bir şekilde yapılabilir.

Manyetik Tahrikli Santrifüj Pompaları Özellikleri Nelerdir?

Manyetik pompalar, mıknatısların ürettiği, bir manyetik alan tarafından desteklenen kapalı bir mahfazada bulunan dönen bir pervane barındırır. Kalıcı mıknatıslar pompanın tahrik tertibatına;  tahrik mıknatısı ise i motor tarafından çalıştırılan ikinci bir şafta bağlanmaktadır. Motor açılınca mıknatısı geri çevirmekte, motor mıknatısından gelen manyetik kuvvet pervanedeki mıknatısı ve pervaneyi döndürmektedir.

Manyetik Tahrikli Santrifüj Pompaları Kullanım Yerleri Nelerdir?

Manyetik pompalar;

  • Her türlü kimyasalda, hidroklorik, sülfürik vs asitlerde, özellikle sodyum hidroksit gibi bazlarda ya da korozif etkisi olan sıvılarda,
  • Tehlikeli madde taşıyan tankerlerin dolum ve boşaltım işlemlerinde,
  • Ultra saflık derecesi olan sıvıların kullanıldığı yerlerde sıvıların saflığının korunması için,
  • Mekanik salmastra malzemelerinin aşınmasına neden olabilecek sıvıların kullanıldığı uygulamalarda,
  • Nükleer tesislerde reaktör beslemesinin yapıldığı proseslerde kullanılır.

Çalışma Saatlerimiz

Pazartesi: 09:00 – 18:00

Salı: 09:00 – 18:00

Çarşamba: 09:00 – 18:00

Perşembe: 09:00 – 18:00

Cuma: 09:00 – 18:00

Cumartesi: Kapalı

Pazar: Kapalı

Google Yorumlar

Hüseyin KORUCUOĞLU
Hüseyin KORUCUOĞLU
2023-10-05
Profesyonel kurumsal firma teşekkürler
Ali Acar
Ali Acar
2023-01-11
İnsanlar iyiler alakadar hep yardımcı olmaya çalışıyorlar
Muharrem Korkmaz
Muharrem Korkmaz
2022-10-19
sosyal iliskileri iyi musterilerle
Aziz CEYLAN
Aziz CEYLAN
2021-11-17
Profesyonel ekip

Teklif Al