Plastik Gövdeli Pompalar

Bu pompaların en önemli avantajı; ekonomik olmalarının yanı sıra agresif ve tehlikeli kimyasalların sebep olduğu salmastra kaçaklarının önüne geçmesidir. Bu sayede tehlikeli kimyasalların ortama ve kişilere zarar vermesi önlenmektedir.

Basıncın çok yüksek olmadığı (maksimum 6 bar) birçok uygulama için Polypropylene ve PVDF gövdeli plastik pompalar oldukça idealdir. Bu iki gövde seçeneği için de hem kendinden emişli olan hem de kendinden emişli olmayan modeller bulunmaktadır.

Aktarım yapılacak kimyasalınızın malzeme dayanım tablosuna bakabilirsiniz.

Yan tarafta bu pompalarla ilgili kataloğa ve performans eğrilerine ulaşabilirsiniz. Pompalarla ilgili detaylı teknik bilgi ve fiyat teklifi talepleriniz için firmamızla irtibata geçmeniz halinde satış ekibimiz en kısa zamanda sizlere dönüş yapacaktır.

Aşağıdan bu kategorideki ürün gruplarımız hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

KENDİNDEN EMİŞLİ OLMAYAN POMPALAR

KENDİNDEN EMİŞLİ POMPALAR

PLASTİK GÖVDELİ POMPALAR BROŞÜRÜ

Sıvı fazdaki akışkanların herhangi bir yerden bir başka yere aktarılması amacıyla kullanılan ekipmanlara pompa adı verilir. Pompaların çok geniş bir kullanım alanı vardır. Metal yüzey kaplamadan otomotive, mekanik tesisatlardan petrol ve doğalgaz endüstrisine, tarımdan tıpa kadar hemen her teknik uygulamada kullanılır. Pompaların çalışma prensipleri bulunduğu yere ve kullanım amacına göre farklılık gösterebilir. Pompalar birden fazla tipte üretilebilir. Aynı şekilde ilettikleri sıvıya ve bu sıvıyı ne kadar basınçlandırdıklarına göre pompaların farklı kapasite seviyelerinde üretilmeleri mümkündür. Sıvının cinsine ve kimyasal özelliklerine göre de pompalar sınıflandırılabilir. Buna bağlı olarak pompaların tasarımı su, asit, solvent, yağ, çamur vb. akışkan türlerine göre değişiklik gösterebilir. Aktarılacak olan maddenin herhangi bir asit ya da asit türevi kimyasal olması durumunda pompalara Asit Pompası adı verilebilir.

Asit Pompası Nedir?

Asidik özellikler taşıyan sıvıların herhangi bir yerden bir başka yere aktarılması ya da sirküle edilmesi amacıyla kullanılan pompa türüne Asit Pompası adı verilebilir. Asit pompalarının en önemli özelliği, tasarımlarının ve gövde, o-ring, yatak vb. malzeme seçimlerinin kullanılan aside uygun şekilde yapılıyor olmasıdır. Asitler genel anlamda aşındırıcı etkilere sahip olduğundan, pompa içinde asidin temas ettiği yerlerde daha uzun süreli ve verimli aktarım için asite karşı dirençli olan malzemelerin kullanılması gerekliliği vardır.

Asit Pompası Ne İşe Yarar?

Özellikle kimya ve kaplama sanayiinde kullanılan asit pompaları, santrifüj özelliği ve elektrikli motorları sayesinde yüksek kapasitelerde dahi tehlikeli sıvıların transferinde kullanılabilir. Geneli termoplastik malzemeden üretilen santrifüj pompalar, sıvıların hızlı ve verimli bir şekilde aktarılması için proseslerde kullanılan ve kapasitelerine göre değişen elektrik motorlu pompa çeşitleri olarak tanımlanabilirler.

Asit uygulamalarındaki en önemli seçeneklerden biri manyetik pompalardır. İçinde bulunan mıknatıslarla çevrelenen fanı sayesinde manyetik kuvvetiyle tehlikeli akışkanların transferinde kullanılabilir. Akışkanın hassas olduğu durumlarda da asit pompaları kullanımı tercih edilir. Asit pompası seçilirken akışkanın cinsi ve kimyasal dayanım unsurları değerlendirilmelidir.

Manyetik kaplinli pompalar özel tasarımları nedeniyle kimyasal madde, aşındırıcı sıvılar, patlayıcı ve yanıcı sıvıların kaçağının önlenmesini sağlar. Böylece pompayla ilgilenen kişiler ve çevre için de son derece tehlikeli olabilecek durumların oluşmasını engeller, İş Sağlığı ve Güvenliği esaslarının uygulamaya olanak sağlarlar. Akışkan kapalı bir hazne içerisinde tutularak aktarım sağladığından, salmastradan kaynaklı sızdırma ve kaçak problemlerini sıfıra indirir. Sızdırmazlık özelliğinin diğer bir avantajı, değerli akışkanların kaybının önlenmesi ve olası yeniden doldurma maliyetlerini ortadan kaldırabilmesidir. Manyetik kaplinli (salmastrasız) pompalar güvenilirlikleri ile ön plana çıkarlar. Sahip oldukları basit tasarım sayesinde bakım ihtiyaçları minimum düzeydedir. Mekanik salmastralı pompalara kıyasla, gerek bakım periyotlarının azlığı gerekse bu bakım sürecinin kolaylığı sayesinde, tesislerde minimum zaman kaybı ve maksimum üretim kapasitesinde aksamadan çalışma avantajına sahiptir. Aktarılan kimyasalların ve asitlerin agresifliği nedeniyle, herhangi bir yıpranma/aşınma olmadığından emin olunması için o-ringler ve yataklar düzenli aralıklarla mutlaka kontrol edilmelidir. Motor/pompa ayarına gereksinim olmadığından kaplin bağlantısı çok kolay bir şekilde yapılabilir.

Asit Pompası Nasıl Kullanılır?

Asit pompaları kimya endüstrisinde ve tehlikeli, agresif, değerli asitler kullanılarak kimyasal transferi yapılması gereken proseslerde tercih edilir. Asitler, bazlar, kimyasal madde taşıyan tankerler, solventler, ilaç hammaddeleri, deniz suyu ya da tuzlu su basımında, enjeksiyon kalıplarının temizlenmesinde, yüzey kaplama ve galvaniz sektörlerinde kullanılan banyolarda, ultra saf suların transferinde, atık su arıtma tesislerinde kimyasalların yüksek basınçlı aktarım transferinde ve daha birçok sektörde kullanılabilirler. Asit pompalarının genel olarak agresif ve aşınmaya neden olabilecek sıvıların transferi sürecinde kullanılması asıl öne çıkan özelliğidir.

Asit Pompası Kullanım Alanları

Asit pompalarının kullanım alanı genellikle tehlikeli sınıfta kabul edilen ve aşındırıcı etkisi olan sıvılardır. Söz konusu sıvıların kullanıldığı hemen hemen her proseste asit pompaları kullanılabilir. Bu bağlamda, asit pompalarının kullanıldığı sıvılar ve uygulamalar şu şekilde listelenebilir:

  • Özellikle sülfürik asit, hidroklorik asit gibi asidik özelliği olan kimyasalların,
  • Yüzey kaplama proseslerinde asit banyolarında kullanılan asitlerin,
  • Her tür solvent ve kimyasalın,
  • Kimyasal sıvı taşıması yapan tankerlerdeki akışkanların,
  • Arıtma tesislerinde kullanılan kimyasalların,
  • Aşındırıcı etkiye sahip olan her türlü kimyasalın transferi ve sirkülasyonu.
Asit Pompası Çeşitleri

Asit pompaları çalışma prensiplerine bağlı olmak kaydıyla kendi içlerinde farklı kategorilere ayrılır. Gövde malzemesi hemen hemen hepsinde termoplastik malzemeden üretilen pompalar, salmastralı ya da manyetik kaplinli olarak çalışabilir. Bunun yanı sıra asit pompalarının daldırma tip pompa türleri de vardır. Salmastralı modellerde ek sızdırmazlık elemanı kullanılması gereksinimi ve bundan doğan kaçak problemler mevcuttur. Manyetik kaplinli santrifüj tip asit pompalarında sızdırmazlık riski hiç olmadığından salmastralı modellere karşı çok daha iyi ve avantajlı bir alternatif olarak kabul edilirler.

Manyetik kaplinli pompalar özel sızdırmazlık tasarımları sayesinde kaçağa ve emisyona engel olma özelliğine sahiptirler. Bu nedenle aşındırıcı ve tehlikeli sıvıları pompalamak için uygundurlar. Basit bir yapıya sahip olan bu pompalar onarım ve yedek parça maliyeti konusunda da tasarrufludurlar. Tahrik miline yerleştirilen harici mıknatısın hareketi, akışkanı pompa boyunca döndüren ve hareket ettiren pervaneye bağlı iç mıknatısa ulaştırır. Böylece transfer yapılır.

Kendi içerisinde kendinden emişli ve kendinden emişli olmayan iki tipe sahip Finish Thompson Manyetik Tahrikli (Salmastrasız) Santrifüj Pompalar ile ilgili sitemizi ziyaret edebilir, alanında uzman ekibimizden bilgi alabilirsiniz!

Çalışma Saatlerimiz

Pazartesi: 09:00 – 18:00

Salı: 09:00 – 18:00

Çarşamba: 09:00 – 18:00

Perşembe: 09:00 – 18:00

Cuma: 09:00 – 18:00

Cumartesi: Kapalı

Pazar: Kapalı

Google Yorumlar

Hüseyin KORUCUOĞLU
Hüseyin KORUCUOĞLU
2023-10-05
Profesyonel kurumsal firma teşekkürler
Ali Acar
Ali Acar
2023-01-11
İnsanlar iyiler alakadar hep yardımcı olmaya çalışıyorlar
Muharrem Korkmaz
Muharrem Korkmaz
2022-10-19
sosyal iliskileri iyi musterilerle
Aziz CEYLAN
Aziz CEYLAN
2021-11-17
Profesyonel ekip

Teklif Al