Wangen Ekzantrik Vidalı Pompalar (Mono Pompa)

logolu pompa tpm

Wangen Pompa; pozitif deplasmanlı ekzantrik vidalı pompadır. 3.000.000 cp viskozite değerine kadar olan ürünlerin transferinde ürünü yıpratmadan, ezmeden ve viskozite değerini değiştirmeden başarı ile transfer edebilmektedir. Wangen Pompalar dünyanın her yerinde ve Türkiye’de birçok farklı endüstride başarıyla kullanılmaktadır. Başlıca endüstrilerden bahsetmek gerekirse;

Wangen Pompalar, yüksek kuru madde içeriklerinin taşınmasında ve fermenterden gelen akışkanı prosese iletmekte kullanılır.

wagem tpm

WANGEN Pompaların Biyogaz prosesindeki avantajları;

Katı içeriklerin pompa çok iyi karışması (fermenterde daha az karışma ihtiyacı sağlar)

Birçok fermentör, tek bir besleme pompasına bağlanabilir

Katı gübre ya da ot, çimen silajı gibi zor katı materyalleri en iyi şekilde karıştırma

Wangen Pompalar, flokülant kimyasalların dozlanmasında ve susuzlaştırılmış çamurun transferinde kullanılmaktadır.

WANGEN POMPA BROŞÜRÜ
wangen iç dizayn

Doğrusal, düzgün ve ölçülebilir bir akış sağlayan mono pompalar sessiz ve titreşimsiz bir şekilde çalışmaktadırlar. En önemli özellikleri, sürekliliği korumaları ve türbülans oluşturmamaları olarak ifade edilebilir. Buna bağlı olarak mono pompaların içindeki akışkanın viskozitesini değiştirmesi, ürün üzerinde sıkıştırma işlemi gerçekleştirmediğinden  mümkün değildir.

Helezon pompa, burgulu pompa veya sonsuz vidalı pompa olarak da bilinen mono pompalar; elektrik motorundan aktarılan güç yardımıyla, sonsuz vida mantığında hareket eden metal bir burgunun akışkanı transferi esasına dayanmaktadır. Bu esnada mono pompalara özel yardımcı elemanlar kullanılır. Birçok pozitif deplasmanlı pompada olduğu gibi mono pompalarda da shaft tahriki; redüktör çıkışından yapılır. Her bir mono pompa modelinin; asgari ve azami çalışma hızları pompalara ait performans tablolarında belirlenmektedir. Kullanıcının ihtiyacı olan kapasite-basınç değerlerine en uygun motor gücü ve redüktör hızı seçiminin yapılmasıyla, optimum verim elde edilmeye çalışılmaktadır. Bu seçimler yapılırken akışkanın viskozitesi, aşındırıcılığı ve proses basıncı belirleyici hale gelmektedir.

Mono Pompa Nedir?

Günlük hayatımızda ve sanayinin hemen her alanında sıklıkla kullanılan pompaların yüzlerle ifade edilen sayıda çeşitleri geliştirilmiş durumdadır. Mono pompalar, hacimsel pompalar arasında, sıvının akımının dönme ekseni doğrultusunda gerçekleştiği pompalar olarak özel bir yere sahiptir. Sıvı; hareketli vidanın (rotorun) veya birbirleriyle temas halinde dönen vidaların helisel kanalları içerisinde, emme kanalından basma kanalına doğru hareket eder. Mono pompalar Q=120 m3/saat gibi yüksek devirlerde ve 3.5‐300 bar arasında görev yapabilmektedir.

Mono Pompa Ne İşe Yarar?

Zorlu akışkan transferi denildiğinde akla ilk gelen pompa türlerinden biri mono pompalardır. Viskoz, aşındırıcı, yapışkanlık özelliği bulunan, katı partikül içeren ve benzeri özellikteki akışkanların transferinde genel anlamda iyi çözümler sunmaları nedeniyle mono pompaların kullanılması tercih edilir. Endüstriyel birçok uygulamada bu tür akışkanların transferine ihtiyaç duyulduğundan kullanıcılar mono pompalara oldukça aşina hale gelmiştir. AISI ve döküm gövde seçeneğine sahip olan mono pompalar; rotor ve stator malzemeleri uygun seçildiği takdirde birçok farklı proses ve akışkan transferinde verimli bir şekilde kullanılabilirler. Yardımcı ekipmanlar kullanmak yoluyla azami ve asgari çalışma hızları arasında sürülebilmeleri; uygulama sırasında meydana gelen farklı basınç ve kapasite ihtiyaçlarına cevap verebilmesi açısından oldukça büyük bir öneme sahiptir. Uygulamanın değişik aşamalarında, frekans invertörleri kullanılarak; transfer edilen akışkanın kapasitesinin değiştirilmek istenmesi halinde mono pompalar oldukça iyi seçimler haline gelmektedir.

Mono Pompa Nasıl Çalışır?

Mono pompalar, stabilizasyon odaklı çalışma prensiplerine sahiptir. Böylece düşük ve yüksek viskoziteli akışkanların transfer edilmesine uygun oldukları gibi aşındırıcı, yapışkan, köpüklenmeye ve ezilmeye hassas olan akışkanların transferi için de uygun ürünler olarak kabul edilirler. Genellikle katı ya da yarı katı akışkanların köpürmesini ya da fazla sulanmasını engelleyerek ürünleri de sistemin de kalitesini korumayı başarırlar. Sahip oldukları avantajlı özellikler sayesinde farklı sektörlerdeki en zor uygulama şartlarında dahi sorunsuz bir şekilde akışkan transferi yapmayı başarırlar.

Mono Pompa Avantajları Nelerdir?

Mono pompa rotor ve stator kıvrımları arasındaki boşluklar katı partiküllü akışkan transferine izin verecek şekilde tasarlanmıştır. Bu özelliklerine bağlı olarak, mono pompalar yüzey hassas ürünlere zarar vermeden transfer edebilme imkanı sunarlar. Mono pompa sızdırmazlığı mekanik veya yumuşak salmastra kullanılarak sağlanmakta olup bu seçim için kriter, transfer edilen akışkanın özelliği olarak kabul edilmektedir. Akışkan özelliğine göre yumuşak salmastra kullanılabileceği gibi özel mekanik salmastraların seçilmesi de mümkün olabilmektedir.

Mono Pompa Nerelerde Kullanılır?

Mono pompalar özellikle viskoz ve ağır sıvıların, emilip basıldığı çeşitli sanayi kollarında geniş kullanım alanına sahiptir. Gemilerde, sentetik sıvıların üretilip pompalandığı sanayi kesiminde, çeşitli kimya sanayi dallarında, ham petrol ve petrol ürünleri sanayinde, çeşitli gıda sanayi dallarında ve bazı hidrolik devrelerde başarıyla kullanılmaktadır.

Mono Pompa Özellikleri Nelerdir?

Mono pompaların maksimum 300 m³/h olmak üzere farklı kapasite seçenekleri vardır. Maksimum 72 bar olmak kaydıyla yüksek basınçlarda çalışabilirler. -30°C – +300°C’lik yüksek ve sabit sıcaklıklarda, geniş dönüş aralıklarına sahiptirler. Hem düşük hem yüksek viskoziteli akışkanların transferine uygundurlar. Aşındırıcı, yapışkan, köpüklenmeye ve ezilmeye hassas akışkanların transferinde kullanılabilirler. Doğrusal ve düzgün, dalgalanma olmayan, ölçülebilir akış sağlama özellikleri vardır. Titreşimsiz ve sessiz bir şekilde çalışırlar. Kendinden vakum ile sürekli akış sağlarlar. Ayrıca her türlü aşınmaya ve korozyona dayanıklıdırlar.

Mono Pompa Kullanım Yerleri Nelerdir?

Mono pompa birçok farklı sektörde kullanılabilir.

  • Arıtma sektöründe;
    Suların ve atık suların arıtımında; polielektrolit, kireç, vb. kimyasal madde çözeltilerinin ve her türlü arıtma çamurunun iletimi, bant filtrepres ve filtrepres çamur beslenmesi amacıyla,

Kimya endüstrisinde;

  • Fosforik asit,
  • Şampuan,
  • Akaryakıt,
  • Kireç,
  • Kostik ve alum gibi kimyasalların terfisi amacıyla,

Gıda endüstrisinde;

  • Süt ürünleri,
  • Bal, meyve posası işleme, konserve, reçel, fındık ezmesi, tereyağı prosesleri,
  • Hayvan yemi üretimi,
  • İçecek, şurup ve çikolata üretimi,
  • Şeker, melas üretimi ve et püresi proseslerinde viskoz sıvıların hijyenik şartlarda transferi ve terfisi amacıyla,

Diğer sektörlerde;

  • Madencilikte kum, kil gibi katı madde içeren suların terfisinde,
  • Denizcilik sektöründe sintine atıklarının tasfiyesinde,
  • Kağıt, ilaç ve seramik sektörlerinde viskoz sıvıların bulunduğu uygulamalarda kullanılabilir.
Mono Pompa Çeşitleri Nelerdir?

Mono pompa farklı sektörlerdeki kullanım alanlarına göre; vidalı pompa, viskoz pompa, helezon pompa, progresif kavite pompa ya da doğrudan çalıştığı akışkan cinsine göre, reçel pompası, beton pompası, boya pompası, çikolata pompası, atık su pompası, çamur pompası gibi isimlerle de bilinmektedir.

Mono pompalar kauçuktan ya da kullanılacağı işin özelliğine uygun olacak şekilde seçilmiş malzemeden imal edilmiş bir statordan ve bu stator içinde dönen helisel rotordan meydana gelmektedir. Söz konusu rotor paslanmaz çelikten imal edilmekte olup nakledeceği akışkanın özelliğine göre özel çelikten imal edilip sertleştirilmekte ve istenirse kromaj kaplanabilmektedir.

Çalışma Saatlerimiz

Pazartesi: 09:00 – 18:00

Salı: 09:00 – 18:00

Çarşamba: 09:00 – 18:00

Perşembe: 09:00 – 18:00

Cuma: 09:00 – 18:00

Cumartesi: Kapalı

Pazar: Kapalı

Google Yorumlar

Hüseyin KORUCUOĞLU
Hüseyin KORUCUOĞLU
2023-10-05
Profesyonel kurumsal firma teşekkürler
Ali Acar
Ali Acar
2023-01-11
İnsanlar iyiler alakadar hep yardımcı olmaya çalışıyorlar
Muharrem Korkmaz
Muharrem Korkmaz
2022-10-19
sosyal iliskileri iyi musterilerle
Aziz CEYLAN
Aziz CEYLAN
2021-11-17
Profesyonel ekip

Teklif Al